CENNIK

SWOJSKIE WYROBY

Pobierz Plik PDF

TRADYCYJNE METODY

Dariusz Labudda

„W 1973 roku mój ojciec z zamiłowania rzeźnik i wędzarz wykonał okrasę-kiełbasę wędzoną z mięsa piersi gęsi. Nie stosował żadnych środków konserwujących. Pomysł wykonywanej wędliny – okrasy cieszył się dużym zainteresowaniem w rodzinie jak również u znajomych. Szczególnie w trudnych latach 1980/83. Pomysł i receptura została przez ojca zachowana. Korzystając z dobrodziejstwa własnej wędzarni i przekazanej przez ojca recepturze rozpoczęliśmy produkcję okrasy kaszubskiej, którą cechuje delikatność i fantastyczny smak wędzonej gęsiny. Serdecznie Państwa zapraszam.”

DOMOWA SPIŻARNIA RESTAURACJI Mùlk

Z DOMOWEJ WĘDZARNI

SZYNKA KASZUBSKA

SZYNKA KASZUBSKA

Kaszubska szynka w ziołach wędzona tradycyjną metodą w naszej wędzarni. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

SCHAB WĘDZONY

SCHAB WĘDZONY

Niezwykle aromatyczny oraz kruchy schab. Wędzony tradycyjną metodą. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

KIEŁBASA MULKOWA  Z KOLENDRĄ

KIEŁBASA MULKOWA Z KOLENDRĄ

Swojska kiełbasa wieprzowa, wyrabiana tradycyjną metodą. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

DOMOWA SPIŻARNIA RESTAURACJI Mùlk

Z DOMOWEJ SPIŻARNI

ZYLC KASZUBSKI

ZYLC KASZUBSKI

Tradycyjny kaszubski zylc, czyli głowizna i nóżka wieprzowa w domowej galarecie.

SZMUROWANE MIĘSO

SZMUROWANE MIĘSO

Najwyższej jakości szynka oraz łopatka wieprzowa w pierwszej kolejności podsmażone a następnie duszone w sosie własnym.

ŚLEDŹ W OCCIE

ŚLEDŹ W OCCIE

Smażone świeże śledzie bałtycke w zalewie octowej z przyprawami.

PASZTET Z KRÓLIKA

PASZTET Z KRÓLIKA

Domowy pasztet z królika delikatnie doprawiony ziołami.

GOLONKO W GALARECIE

GOLONKO W GALARECIE

Przednia i tylna golonka wieprzowa w sosie własnym.

 

Ta witryna używa plików cookie. Więcej
Rozumiem
x