Zamknij

Koszyk

Cart

Zamknij

Rezerwacja

Proszę wprowadź imię
Wprowadź numer telefoniczny
Liczba osób
Wybierz datę
Wybierz godzinę

Rezerwacje są przyjmowane od poniedziałku do piątku.

W sprawie rezerwacji na weekend prosimy o kontakt pod numerem
tel. 58 7284192 wew. 10

Wysłanie formularza nie oznacza potwierdzenia rezerwacji. Skontaktujemy się z Tobą w celu potwierdzenia.

Wysłano. Skontaktujemy się w sprawie potwierdzenia rezerwacji
Coś poszło nie tak.. Nie wysłano.
Zamknij
Poniedziałek - Piątek
11:00 - 21:00
Sobota
11:00 - 21:00
Niedziela
11:00 - 21:00
 
Tel: 662 252 208
Email: restauracja@mulk.pl
 
Koszyk 0.00  0

Z DOMOWEJ WĘDZARNI

SZYNKA KASZUBSKA

Kaszubska szynka w ziołach wędzona tradycyjną metodą w naszej wędzarni. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

SCHAB WĘDZONY

Niezwykle aromatyczny oraz kruchy schab. Wędzony tradycyjną metodą. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

KIEŁBASA MULKOWA Z KOLENDRĄ

Swojska kiełbasa wieprzowa, wyrabiana tradycyjną metodą. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

Z DOMOWEJ SPIŻARNI

ZYLC KASZUBSKI

Tradycyjny kaszubski zylc, czyli głowizna i nóżka wieprzowa w domowej galarecie.

SZMUROWANE MIĘSO

Najwyższej jakości szynka oraz łopatka wieprzowa w pierwszej kolejności podsmażone a następnie duszone w sosie własnym.

GOLONKO W GALARECIE

Przednia i tylna golonka wieprzowa w sosie własnym.

ALKOHOLE

1

CZARNE PODNIEBNE

2

KASZEBSKO MALENA

3

KASZUBSKI SZNAPS

GĘSINA Z KASZUB

1

LEBERKA WĘDZONA

Delikatna kiełbasa podrobowa do rozsmarowywania z wyczuwalną przewagą majeranku, nadziewana jest ona w osłonki. Proces wędzenia odbywa się w tradycyjny sposób na dymie zimnym bukowo-olchowym w temperaturze ok. 40 stopni. Po upływie doby od wędzenia następuje proces parzenia.

4

TRADYCYJNA GĘSIA OKRASA

Siekana tasakiem pierś z gęsi doprawiona aromatycznymi ziołami oraz solą.

2

OKRASA WĘDZONA Z PIERSI GĘSI

Małe kiełbaski nadziewane drobno rozdrobnioną piersią z gęsi. Dominującym smakiem wyczuwalnym podczas degustacji kiełbasek jest gałka muszkatołowa oraz czosnek. Kiełbaski wędzone są dymem zimnym bukowym, tj. takim, którego temperatura nie przekracza 40 stopni.

3

WĘDZONE PIERSI GĘSIE NA SPOSÓB Z SIERAKOWIC

Piersi gęsie przygotowywane są w specjalnej zalewie solankowej z przyprawami, dominującym jest smak pieprzu. Proces wędzenia odbywa się dwuetapowo – najpierw następuje suszenie przez ok. 30 minut, a następnego dnia odbywa się wędzenie dymem gorącym dębowo-olchowym z dodatkiem drewna z drzew owocowych.

5

PÓŁGĘSEK PIECZONY NA SWOJSKI SPOSÓB

Piersi z gęsi razem ze skórą marynowane są w soli, pieprzu, majeranku i papryce. Po dwóch dniach macerowania półgęsek zapiekany jest w wysokiej temperaturze ok. 200 stopni przez 10 minut. Następnie dorzucane zostają warzywa pokrojone w paski i w temperaturze 150 stopni półgęsek pieczony jest do miękkości.

X