TRADYCYJNE METODY
Dariusz Labudda
„W 1973 roku mój ojciec z zamiłowania rzeźnik i wędzarz wykonał okrasę-kiełbasę wędzoną z mięsa piersi gęsi. Nie stosował żadnych środków konserwujących. Pomysł wykonywanej wędliny – okrasy cieszył się dużym zainteresowaniem w rodzinie jak również u znajomych. Szczególnie w trudnych latach 1980/83. Pomysł i receptura została przez ojca zachowana. Korzystając z dobrodziejstwa własnej wędzarni i przekazanej przez ojca recepturze rozpoczęliśmy produkcję okrasy kaszubskiej, którą cechuje delikatność i fantastyczny smak wędzonej gęsiny. Serdecznie Państwa zapraszam.”
DOMOWA SPIŻARNIA RESTAURACJI Mùlk
Z DOMOWEJ WĘDZARNI

SZYNKA KASZUBSKA
Kaszubska szynka w ziołach wędzona tradycyjną metodą w naszej wędzarni. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

SCHAB WĘDZONY
Niezwykle aromatyczny oraz kruchy schab. Wędzony tradycyjną metodą. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

KIEŁBASA MULKOWA Z KOLENDRĄ
Swojska kiełbasa wieprzowa, wyrabiana tradycyjną metodą. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku.
DOMOWA SPIŻARNIA RESTAURACJI Mùlk
Z DOMOWEJ SPIŻARNI

ZYLC KASZUBSKI
Tradycyjny kaszubski zylc, czyli głowizna i nóżka wieprzowa w domowej galarecie.

SZMUROWANE MIĘSO
Najwyższej jakości szynka oraz łopatka wieprzowa w pierwszej kolejności podsmażone a następnie duszone w sosie własnym.

GOLONKO W GALARECIE
Przednia i tylna golonka wieprzowa w sosie własnym.
DOMOWA SPIŻARNIA RESTAURACJI Mùlk
Z DOMOWEJ SEROWARNI

SER TYPU BRIE CZYSTY
Ser podpuszczkowy długodojrzewający typu Brie.

SER TYPU BRIE Z PIEPRZEM
Ser podpuszczkowy długodojrzewający typu Brie z dodatkiem ziaren pieprzu.

SER TYPU BRIE Z KOZIERADKĄ
Ser podpuszczkowy długodojrzewający typu Brie z dodatkiem ziaren kozieradki.